over

Laurium Debora

Mijn naam is Debora d’Hont-Dieleman. Ik heb klassieke archeologie gestudeerd in Leiden, gecombineerd met een minor Beeldregistratie aan de KABK in Den Haag. In Amsterdam heb ik de Master Museumstudies afgerond en later nog een module museumdidactiek.

Ik heb ruim tien jaar ervaring op het gebied van museumeducatie en publieksarcheologie. Mijn enthousiasme voor het verleden deel ik graag met zoveel mogelijk mensen. Of het nu gaat om een rondleiding aan volwassenen, een museumles aan kinderen of een archeologieles aan brugklassers: elke doelgroep heeft zijn charme. Het is een uitdaging om mijn verhaal aan te passen aan de leefwereld van mijn luisteraars. Nu ik mijn podcast De Limes leeft! ben gestart, sta ik voor nieuwe uitdagingen en hopelijk een heel nieuw publiek.

Mijn creativiteit kan ik verder kwijt bij het ontwikkelen van educatief materiaal: museumlessen, workshops, rondleidingen en mijn favoriet speurtochten. Mijn doel is om mensen te stimuleren beter te kijken. Er is zoveel moois te zien in musea. Vanuit mijn ervaring op de vloer weet ik dat de aandacht vaak direct naar schermpjes gaat. Een korte blik in de vitrine en vervolgens naar het volgende schermpje. Dat is zo jammer.

Sinds ik in Woerden woon ben ik steeds meer betrokken geraakt bij de Romeinse Limes. Ik werk graag mee aan projecten om meer bekendheid te geven aan dit onderdeel van onze geschiedenis.